Kilrock radio

1287 AM even uit de lucht

De KilRock zendmast.

10 februari 2020

In de vroege ochtend van 10 februari waarschuwde een zoemertje van onze zender voor problemen. We hadden daar al min of meer op gerekend, want die waarschuwing hing samen met opkomende storm.

Elk systeem heeft zo z’n zwakke plekken. Bij ons zit ‘m dat in de mechanische constructie die ervoor zorgt dat de zender zijn signaal goed aan de antenne kan afgeven.

Zolang het niet al te hard waait/stormt werkt het prima. We houden op een oscilloscoop in de gaten of ons zendsignaal technisch in orde is. Afwijkingen kunnen door dat systeem (geloof of het niet: een simpel stukje touw) direct worden gecorrigeerd.

En toen kwam de storm…

Onze antennemast mag met harde wind best wel een beetje heen en weer zwiepen. Dat deed ie ook; keurig binnen alle grenswaarden zelfs. De technische kwaliteit van ons zendsignaal vertoonde zo nu en dan minder fraaie waarden. Dat kwam door de combinatie van de bewegende zendmast en een gespannen touwtje dat de instelling, nodig voor een goed zendsignaal, nadelig beïnvloedde.

Zondag viel het signaal twee keer weg. Dat is niet zo prettig, want onze electronica kan door dit soort dingen beschadigd raken. Daarom hebben we, toen de wind maandagochtend vroeg ineens draaide en de mast iets meer zwiepte, de zender voor de veilgheid maar even uitgezet. Een simpele handeling die onnodige schade voorkomt.

Op het moment dat de wind in kracht afnam konden we gewoon weer op 1287 AM terugkomen. Niet zo leuk voor onze luisteraars als 1287 kHz AM eruit ligt, maar bedenk goed: KilRock is een hobbyproject met zo hier en daar wat beperkingen. Dit is er één van. Niks aan te doen.

Oppoetsbeurtje website

22 januari 2020

Hoewel de website over het algemeen gewaardeerd wordt, werden wij er eigenlijk wat minder vrolijk van.

De visuele vormgeving van KilRock is aangepast op onze visitekaartjes, de banner-langs-de-weg, onze posters en flyers. Dan moet de website natuurlijk dezelfde ‘look and feel’ hebben, toch?

Voordat we de site oppoetsen aan jou de vraag of je misschien een bruikbaar idee hebt. Heb je dat? Graag even mailen naar studio@kilrock.nl! (Dank u…)

Met een hoofdletter -R

22 januari 2020

Hoewel we positieve reacties op onze website krijgen, is er het een en ander aan de vormgeving van KilRock veranderd. We hebben tegenwoordig inplaats van een kleine letter -r voor de hoofdletter -R gekozen voor de spelling van de stationsnaam.

We merkten dat er in de communicatie nog wel eens een -l aan KilRock werd toegevoegd.

Dan krijg je Killrock.

Eén -l teveel en niet leuk, want we zijn niet van plan om rock de nek om te draaien, als je voelt wat we bedoelen. Voortaan dus KilRock om de bedoeling van de naam een beetje beter uit te laten komen.