Kilrock is het initiatief van Willem Klomps uit ’s Gravendeel; radiomaker en muziekliefhebber/-verzamelaar. Willem deed door de jaren heen veel muziekkennis op. Dat ging vanzelf. Hij maakte radioprogramma’s en deed de muzieksamenstelling voor die programma’s zelf.

Lekker veel goeie muziek, zó doen we dat hier in ’t Dordtsche Kilgebied!

In 2017 werd het mogelijk om met een eigen AM zender uit te zenden. Vanaf dat moment werd hard gewerkt om een radiostation in de lucht te brengen, dat vooral een brede muziekkeuze zou bieden.

De filosofie is tot op heden onveranderd gebleven. Veel radioluisteraars missen een plek waar ze hun muzikale herinneringen kunnen ophalen, ook weer eens ‘nieuwe oude’ muziek kunnen horen en zo mooie ontdekkingen kunnen doen.

De licentie die Kilrock had maakte het mogelijk om die muziek op 1224 kHz AM te laten horen. Op het moment dat het einde van de proefperiode (want dat was het) werd aangekondigd, vroeg Kilrock een nieuwe vergunning aan. Die nieuwe licensie kwam niet. Het gevolg? Kilrock was vanaf 11 mei 2019 niet meer via 1224 AM te beluisteren.

Op internet is Kilrock er natuurlijk nog wel. Of een terugkeer op AM er nog in zit is onbekend. Daar wordt nog wel hard aan gewerkt. ,,Wordt vervolgd”, zeggen we dan…