Nieuws

Beste middengolfluisteraars,

Op dit moment zendt KilRock radio uit op 1287 kHz AM. Deze uitzendingen zullen per 1 juni voor langere tijd stilgelegd moeten worden. Ons programma-aanbod blijft online beschikbaar via kilrock.nl en de websites die KilRock radio op hun eigen pagina’s aanbieden.

Waarom stopt KilRock met uitzenden op 1287 AM?

Willem verhuist naar een andere woning. Onze zendinstallatie zal mee moeten verhuizen, die staat namelijk bij Willem thuis. Er is geen andere opstelplaats beschikbaar, tenzij elders in de Hoeksche Waard een tijdelijke opstelplek voor onze zendinstallatie kan worden gevonden. Wij verwachten zoiets niet op korte termijn te kunnen realiseren.

De verhuizing staat voor juli 2024 gepland. De antennemast en de zender moeten ruim op tijd gedemonteerd zijn en klaarliggen voor transport. De demontagewerkzaamheden beginnen op 2 juni aanstaande. Daarom zal KilRock vanaf zaterdag 1 juni na 18.00 uur niet meer via 1287 kHz te ontvangen zijn. Het is de bedoeling om vanaf de nieuwe locatie de uitzendingen op de middengolf zo snel mogelijk te hervatten.

Nieuwe startdatum onbekend

Onduidelijk is nog vanaf welke datum wij de zender weer aan kunnen zetten. Dat hangt onder meer af hoe snel wij op de nieuwe locatie over een omgevingsvergunning kunnen beschikken; zo’n vergunning is verplicht als je een ruim elf meter hoge zendmast wilt plaatsen.

Wij informeren jullie via onze Facebookpagina en deze website als er nieuwe ontwikkelingen zijn.

Houd altijd in gedachten dat KilRock een hobbyproject is. Er zijn vaak belangrijker dingen in het leven dan het beoefenen van een hobby. Een verhuizing moet tot één van de belangrijker dingen in het leven worden gerekend, of dat nu leuk is of niet…

 

Scroll naar boven