Spelertjes werken niet…

KilRock voor adverteerders


Spelertjes onzichtbaar
KilRock radio

Als je de spelertjes niet ziet verschijnen, dan heeft je systeembeheerder (of huisgenoot) iets dichtgezet in de beveiliging van het netwerk waarop je zit. Je systeembeheerder (of huisgenoot) kan aan de url van onze stream zien welke poort opengezet moet worden om KilRock alsnog te ontvangen. We bieden ook een 48 kbps/AAC+ stream aan. Die is bestemd voor smartphonebezitters die maar weinig mb’s op hun toestelletje mogen verbruiken.

Geluid valt soms weg

Als je via een draadloze internetverbinding luistert, dan is het geluid van KilRock soms ineens verdwenen. We weten in elk geval dat dit vaak door de kwaliteit van je WiFi verbinding komt; vooral in dichtbevolkte gebieden. Wat gebeurt er dan eigenlijk? Een WiFi signaal komt vrijwel altijd uit het kastje dat je van je internetprovider kreeg. Als je niet te ver van dat kastje weg zit, dan gaat het allemaal nog wel goed. Sta je bijvoorbeeld op zolder en zit het kastje van je provider helemaal beneden in de meterkast, dan zal de ontvangst niet zo betrouwbaar meer zijn.

WiFi storingen

Wat daar nog bij komt, is dat -met name in de stad- soms wel érg veel mensen van WiFi gebruik maken. Een WiFi-signaal is eigenlijk gewoon een zendsignaal. Als je heel veel zendsignalen tegelijk op één plek hebt, dan kunnen die elkaar lelijk storen. Er zijn mogelijkheden om die problemen op te lossen. Internetproviders helpen je daar vaak best wel goed mee. Onze tip: bel met de technische servicedesk van je provider als ’t je niet lukt.

Je smartphone of PC up to date?

Eens in de zoveel tijd krijgt het Grote Publiek een update om z’n oren. Waarom, zul je je afvragen… Internet is niet bepaald de veiligste plek op aarde. Daarom moeten softwaremakers als Microsoft (Windows), Alphabeth (Google Chrome, Android) of Apple (I-Phone) updates uitrollen om jouw smartphone, tablet of PC tegen hackers te beschermen. Zo’n update kán ervoor zorgen dat de spelertjes van KilRock niet werken. Als je zoekt op termen als ‘forum’ + ‘streaming audio not working’ of dat soort kreten, dan kan het weleens zijn dat je de oplossing voor dat probleem vindt. ‘De’ oplossing voor alle problemen is er niet, doordat veiligheidsupdates nogal verschillend zijn. Helaas…