Spelertjes werken niet… Wat nu?

Melding “Load stalled” (Google Chrome browser)

Google verandert nog wel eens wat aan de code van z’n Chrome browser. Het is de bedoeling om Chrome daarmee veiliger te maken, maar een neveneffect is dat je door die ingreep niet via de blauwe spelertjes naar KilRock kunt luisteren.Chrome foutmelding

Daar hebben we wat op gevonden: we hebben een apart spelertje aan het menu toegevoegd (KilRock webplayer) waarmee je ook met de Chrome browser naar KilRock kunt luisteren. Kleine extra: de complete tracklist van de dag tot je beschikking. Met de Firefox en de Safari browser zouden de spelertjes gewoon moeten werken.

Spelertjes onzichtbaar

Als je de grijs/blauwe spelertjes niet op deze pagina ziet verschijnen, dan heeft je systeembeheerder (of huisgenoot) poort 2199 in de firewall dicht staan. Die poort wordt vaak afgesloten om hackers buiten de deur te houden. Wil je toch naar Kilrock luisteren? Vraag of poort 2199 in de firewall mag worden opengezet. Dan werken de spelertjes als het goed is wel.

We horen ook nog weleens dat de spelertjes wel te zien zijn, maar niet werken. De reden waarom je KilRock dan niet kunt beluisteren is dan meestal dezelfde: poort 2199 staat in de firewall dicht.

Geluid valt soms weg

Als je via een draadloze internetverbinding luistert, dan is het geluid van KilRock soms ineens verdwenen. We weten in elk geval dat dit vaak door de kwaliteit van je WiFi verbinding komt; vooral in dichtbevolkte gebieden. Wat gebeurt er dan eigenlijk? Een WiFi signaal komt vrijwel altijd uit het kastje dat je van je internetprovider kreeg. Als je niet te ver van dat kastje weg zit, dan gaat het allemaal nog wel goed. Sta je bijvoorbeeld op zolder en zit het kastje van je provider helemaal beneden in de meterkast, dan zal de ontvangst al niet zo betrouwbaar meer kunnen zijn.

Wat daar nog bij komt, is dat -met name in de stad- soms wel érg veel mensen van WiFi gebruik maken. Een WiFi-signaal is eigenlijk gewoon een zendsignaal. Als je heel veel zendsignalen tegelijk op één plek hebt, dan kunnen die elkaar lelijk storen. Er zijn mogelijkheden om die problemen op te lossen. Internetproviders helpen je daar vaak best wel goed mee. Onze tip: bel eens met de technische servicedesk van je provider.