Update herbouw KilRock zendantenne

KilRock voor adverteerders

Dank aan donateursUpdate

 

 

Update 29 december 2022

Sinds 5 december hoorde je weinig over de herbouw van onze zendantenne. Aangezien we sindsdien op een geïmproviseerde testantenne uitzonden was dat logisch. Er is van alles en nog wat geprobeerd en versleuteld.

Antennetechniek is een tijdvretertje. Ga maar na: we zijn inmiddels bijna een maand verder. Maar geloof ’t of niet: wij kunnen weer wat feiten melden!

Testopstelling

Willem kreeg de tijdelijke antenne begin december in orde. De nieuwe spoel kon erin, de bedrading was aangepast en het hele zaakje was op een heel laag zendvermogen getest. Nadat de zender van testvermogen naar zendvermogen kon worden geschakeld hoorden jullie voor het eerst weer eens wat op 1287 AM.

Een testritje over ’s Heeren weegen (lees: door de Hoeksche Waard) leerde ons dat de kern van ons verzorgingsgebied van een acceptabel radiosignaal werd voorzien.

Natuurlijk waarschuwden wij de fans even dat we lekker brutaal de zender zouden uitzetten als we weer één of ander geniaal technisch idee meenden te moeten realiseren. Da’s niet zo beleefd, maar je kunt niet sleutelen als de zender aan staat. Dan gaat ie kapot…

 

Wij waarderen het enorm dat jullie ons in deze dure tijden financieel helpen.

Elke eurocent die bij ons binnenkomt wordt aan KilRock radio uitgegeven.

Wil je ook aan ons radioproject doneren?

Daarover lees je op deze pagina meer.

Alles getest, hoe nu verder?

Om vooral domme pech (lees: zinloze tegenslag door eigen blunders) te voorkomen maakten we dus eerst maar die proefantenne. Daarmee hebben we de nieuwe onderdelen getest die straks in de definitieve opstelling worden gezet.

Wat wij tot aan de definitieve herbouw van dat ding konden testen is nu getest. Alles was voorbereid om de definitieve zendantenne nog vóór de kerst klaar te hebben, maar toen we eraan wilden beginnen sloegen de regendruppels alweer tegen de ruiten; geen weer waarin je ‘even’ een zware constructie construeert…

Dan wacht je gewoon maar af tot het weer iets beter wordt en dat is de huidige situatie. Uiteindelijk kun je luisteraars (hopelijk) weer blij maken met het resultaat van je hobby- en knutselwerk. Dat is waar het hele project om draait.

Willem verwacht na de jaarwisseling aan de laatste fase van de antennebouw te kunnen beginnen.

Als het weer meezit, zeggen we er direct achteraan. De voorspellingen zien er vooralsnog niet geweldig uit.

Als iedereen voor goed weer wil duimen, dan komt het met die antenne uiteindelijk wel voor elkaar.

Maak er samen een mooie (en veilige!) jaarwisseling van!

 

Marcel Strücker
Mede-initiatiefnemer KilRock radio

× Reageer op onze muziekkeuze